"Mijn persoonlijke inzet in jouw kraamtijd is erop gericht dat jij in alle rust je hart kunt volgen en naar je lichaam kunt luisteren, want dat is het allerbeste voor jou en je kindje."

Over mij

Ik ben moeder van drie grote kinderen. Met veel toewijding heb ik ze bewust opgevoed met aandacht voor borstvoeding, vanuit wat moeder natuur te bieden heeft.

Naast het moederschap ben ik 15 jaar mantelzorger geweest voor mijn dementerende vader die bij ons in huis woonde. De zorg voor jong en oud is waar mijn hart ligt. 

Na een 23-jarige loopbaan als doktersassistente ben ik in 2020 gaan omscholen tot kraamverzorgende. In mijn beroep als kraamverzorgende komen al mijn ervaringen van het moederschap, de mantelzorger en de doktersassistente samen. In dit vak kan er ook ruimte zijn voor mijn affiniteit met natuurlijke geneeswijzen. Iedere dag ben ik blij en trots op mijn carrièreswitch, want het kraamzorgberoep voelt voor mij helemaal kloppend. 

Ik kan er mijn warme zorghart en mijn ware zelf in manifesteren.

Als kraamverzorgende kun je van mij verwachten dat ik er ben om in jouw persoonlijke kraamzorgbehoefte/wensen te voorzien. De gezinnen waar ik bij heb gekraamd geven mij vaak terug hoe fijn het is dat ik goed inzicht heb wat moeder en kind nodig heeft. 

Naast wat er praktisch gedaan moet worden, creëer ik een rustige stressvrije omgeving en heb ik oog voor jou als persoon met jouw achtergrond en belevingen. Daar probeer ik zo goed mogelijk bij aan te sluiten. Waar nodig coach ik bij vragen die er voor moeder, kind en de rest van de gezinsleden naar voren komen.

Wat je verder misschien leuk vindt om te weten:

  • Ik ben voorstander van gezonde natuurlijke voeding en leefstijl;
  • Yoga en mediteren vind ik heerlijk;
  • Piano spelen doe ik elke dag;
  • Culturen en geloofsovertuigingen heb ik oprecht belangstelling voor;
  • In het Engels en Italiaans kan ik prima communiceren;
  • Regelmatig dompel ik mij onder in het koude water voor mijn mentale en fysieke gezondheid;
  • Ik ben groot liefhebber van creatieve technieken als: staal bewerken, lassen en smeden. Ook textiele werkvormen als naaien, haken en breien. Maar ook tekenen en aquarelleren. Deze bezigheden ontstressen me en geven me grote voldoening;
  • het schrijven van een rijmvers in limerick vorm, voor jou, als persoonlijk geschenkje, daar beleef ik veel plezier aan;
  • mijn hele leven heb ik verschillende dansstijlen beoefend, regelmatig verblijd ik me met een dansje 🙂 hoop dat ik dat tot mijn ‘oude dag’ nog kan blijven doen!

Liefs, 

Iris Hanekamp

Neem contact met mij op

Voor vragen ben ik op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00.