Mijn Werkwijze

In de kraamweek staan voor mij het welzijn van jou en je kindje op de eerste plaats, vanuit een holistische gedachte. Mijn grootste wens is dat het in alle rust goed gaat met jou en je kindje en eventuele andere gezinsleden. Daarom zorg ik ervoor dat je er een ontspannen sfeer is waarin jij helemaal moeder kunt zijn. 

Wat doe ik als kraamverzorgende?

  • Assistentie bij de bevalling (alleen als je dat wilt);
  • Controles bij je kindje, zoals temperatuur meten en controleren of je kindje goed groeit;
  • Controle bij jou als moeder: ik houd in de gaten of je goed herstelt na de bevalling en of je je voldoende kunt ontspannen en rusten;
  • Ik heb oog voor jou en jouw mentale gezondheid;
  • Een luisterend oor voor je eventuele zorgen en een antwoord op je vragen;
  • Begeleiding en advies bij de borstvoeding;
  • Je eventuele andere gezinsleden helpen waar nodig;
  • Suggesties voor alternatieve geneesmiddelen (alleen als jij dat wilt);
  • Een aantal huishoudelijke taken;
  • Kraamvisite ontvangen en wanneer nodig weer liefdevol naar huis sturen.

Als zelfstandig kraamverzorgende heb ik een netwerk van professionals om mij heen die vanuit dezelfde gedachte werken als ik, zoals verloskundigen, lactatiekundigen, osteopaten en dergelijke. 

Heb je vragen over partusassistentie of kraamzorg? Neem contact met mij op voor informatie of doe een vrijblijvende aanvraag.

Wat kan ik voor je doen?

Partusassistentie

Als jij dat wilt, assisteer ik de verloskundige bij jullie bevalling. Ik heb oog voor het welzijn van moeder en kind en de algehele sfeer rond de bevalling. Ook geef ik begeleiding bij de eerste voeding. Een vertrouwde, veilige omgeving zorgt voor een ontspannen verloop van de bevalling.

Kraamzorg op maat

Bij Iris Kraamzorg staat mentale welbevinden en persoonlijke kraamzorgbehoefte vooraan. Ik heb oog voor jou en creëer een rustige omgeving. Met mijn medische achtergrond en affiniteit met natuurlijke geneeswijzen zorg ik ervoor dat jij en je kindje in zorgzame handen zijn.

Coeveuze nazorg

Deze nazorg is vooral bedoeld om je wat meer vertrouwen te geven na de thuiskomst uit het ziekenhuis. Om jullie te adviseren en te helpen in het zelfstandig, zonder medische apparatuur en personeel, verzorgen van jullie kindje. Ik kom een paar dagen een paar uur bij jullie thuis om jullie hierbij te helpen.

(Kraam)zorg bij verlies

Wanneer het onverhoopt anders loopt, geef ik aangepaste (kraam)zorg voor het ontzwangeren van je lichaam en het begeleiden van de eerste dagen na dit grote verlies met de emotionele wond.FAQ

Hoe veel kost het en krijg ik vergoedingen?

De kosten voor kraamzorg worden vergoed vanuit je basisverzekering. Er is een wettelijk bepaalde eigen bijdrage per kraamzorguur (€ 5,10 in 2024). Afhankelijk van je aavullende verzekeringen krijg je deze eigen bijdrage vergoed. Het maakt qua kosten geen verschil of je de kraamzorg afneemt bij een grote organisatie of bij mij als zelfstandige. Ik werk samen met alle zorgverzekeraars, je hebt dus geen omkijken naar de financiële administratie. 

Waar kan ik mijn bevindingen/rapportages vinden?

De bevindingen over jou en je kindje gedurende de kraamtijd rapporteer ik in een elektronisch beveiligd e-dossier. De verloskundige, waarmee ik contact onderhoud over jullie welzijn, kan hierin meekijken. Jij en je eventuele partner kunnen hier ook in meekijken. Zie ook mijn privacyverklaring.

Op hoe veel uren en dagen heb ik recht?

Je hebt recht op 8 dagen kraamzorg (in sommige gevallen 10 dagen, op indicatie van de verloskundige). Je hebt recht op 49 uur zorg en dat wordt over 8 dagen verdeeld. Wij kijken per dag hoe veel uren zorg jullie nodig hebben, begin- en eindtijd doen we in samenspraak. Zo krijgen jullie zorg op maat. In sommige situaties is de minimale uren zorg van 24 geïndiceerd. 

Waar kan ik mijn rapportage en bevindingen vinden?

De bevindingen over jou en je kindje gedurende de kraamtijd rapporteer ik in jullie persoonlijk kraamboek, hierin staan ook adviezen en ontwikkelingen die een mooie herinnering zijn voor later.  Ik onderhoud contact met de verloskundige over jullie welzijn. Zie ook mijn privacyverklaring.

Neem contact met mij op

Voor vragen ben ik op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00.